1940 - 1969


 • This is Lucy Reed - Lucy Reed
 • In een perfecte wereld zou Lucy Reed veel beter geweest zijn en zou bekend hebben opgebouwd een grote catalogus. Maar helaas, de obscure Midwesten jazz-zangeres werd nooit bekend, en ze alleen een paar albums opgenomen. Opgenomen in verschillende sessies in januari 1957, Dit is Lucy Reed is de tweede van de twee albums die ze voor Fantasy. Dit album, dat Fantasy op cd heruitgegeven in 2001, vindt Reed gesteund door een aantal zwaargewichten in de bop, waaronder trompettist Art Farmer, trombonist Jimmy Cleveland, bassist Milt Hinton, arrangeur George Russell (die is te horen op drums) en arrangeur Gil Evans (die speelt piano op vier selecties). Helaas, de begeleiders doorgaans niet genoeg solo ruimte. Maar de zang van Reed zijn de belangrijkste ding, en de zanger echt in uitblinkt op koele-afgezwakt, maar toch expressieve optredens van bekende standards als "You Don't Know What Love Is" en WC Handy's "St. Louis Blues." Cool School godinnen als Chris Connor en juni Christy zijn prominente invloeden, en toch, de herkenbare Reed was een goede zanger in haar eigen recht. Het woord "herkenbaar ook" zorg op "Love for Sale, Gil Evans '" "geen maan beschrijft helemaal niet," en de Goofy nieuwtje "een forel, No Doubt"; klassieke stijl beïnvloed Evans' te regelen is heel onderscheidend, en trouw aan de vorm, zijn bijdragen aan This Is Lucy onderstrepingsteken Reed zijn interesse in de Europese klassieke muziek. Even aantrekkelijk zijn Russell's afspraken over 'Born to Blow the Blues "," Dit is nieuw "en" In de kleine uurtjes van de ochtend. " Russell was slechts 34 toen dit album werd opgenomen, maar zelfs in begin 1957, was hij een denker naar voren. Iedereen die serieus is in Cool School zangers van de jaren 1950 moeten geven This Is Lucy Reed een luisterbeurt heel dichtbij.


 • Tomorrow is the question - Ornette Coleman
 • Don Cherry reed shotgun als Ornette bestormden de poorten van de jazz orthodoxie. De assertieve gemoedelijkheid waarmee Kers op vergrendeld aan de avant gardistische benadering Ornette's aangeboden zowel aanmoediging en een beetje van een routekaart voor open-minded luisteraars. Cherry snel bleek een meester van de melodische fragmenten dat kan, maar hoefde niet te worden aan elkaar geplakt, met behulp van zijn kleine "pocket" trompet aan een typisch intieme, verrassend dynamische stijl te creëren. Morgen is opmerkelijk voor de conservatieve, oude garde ritmesectie tandem van Shelly Manne en Red Mitchell (nauwelijks geestverwanten in vergelijking met Billy Higgins, Ed Blackwell en Charlie Haden), het verlaten van Cherry en Coleman meer geïsoleerd of vastgebonden, in hun rooftochten. Dit is slechts het paar de tweede plaat bij elkaar, maar hun hoofd unisono regelingen lijken telepathisch gesynchroniseerd en hun solo's, of ze nu variaties op de zachte macht van "Tears Inside" of de Blitzkrieg Bop van de "vreugde" te onderscheiden zijn nog niet compatibel.


 • Prestige - Betty Roche
 • Het is ironisch dat wat is aantoonbaar beste zanger alle Betty Roche-around opname was ook haar laatste. Voor deze sessie, die werd heruitgebracht in de OJC-reeks op CD, Roche (ondersteund door pianist Jimmy Neeley, gitarist Wally Richardson, bassist Michel Mulia, en drummer Rudy Lawless) improviseert voortdurend en uplifts een aantal superior normen, met inbegrip van "Iemand die naar Watch Over Me "," stippen en Moonbeams, "" Ik had de gekste Dream ', en drie nummers door haar vroegere baas, Duke Ellington. Het is aangeraden, met name voor jazzliefhebbers niet op de hoogte van de muzikale talenten Betty Roche.

  Nieuwsbrief
  Zoek tracks

  © 2010 www.galaxy21music.com