Nieuwe Jazz


 • New jazz - Dave Douglas
 • Het bereiken van de buff kracht van fusie met de gymnastische beweeglijkheid van BOP is meestal een tamelijk harde koopje voor jazz ensembles te onderhandelen, maar Dave Douglas beheert het op Moonshine. Het hernoemen van de sextet hij ingezet in 2005 de Keystone Keystone is zo inconsequent als als zijn besluit om nogmaals hulde brengen aan de films van Fatty Arbuckle. Nee, wat telt is DJ Olive is verleend, een derde dimensie in de mix, dat de nieuwe toetsenist Adam Benjamin lijkt meer creatief zijn op het verstrekken van zowel beet en lichaamstaal om de midrange textures dan zijn voorganger en dat de andere paren - ritmesectie Gene Lake op drums en bassist Brad Jones, en de frontlinie horens Marcus Strickland op sax en Douglas op trompet - om de beurt slaan de groef in de pocket en de schommelende naar voren met duizendpoot tik op dansen.

  De helft van deze nummers zijn vaste plaatshouders in de Douglas canon, onderscheidt zich door een paar extra echo's van de draaitafels en sleutels en een hedonistische, maar semi-statische funk-bop fetish. Maar de titel track is voorzien van een metallic branie die het rendement van een funk groove undergirded door stalen veren, die op zijn beurt een grote folie voor het kabbelende hoorn solo's. "Scopes" is Strickland knikte tegen Trane op warp snelheid; "Kitten" is een gas-down fusie-grom tot de horens draai hem in de industriƫle kracht bop halverwege, en de dichter, 'Tough', niet kan beslissen of hij wil hulde aan de Headhunters, een Bar-Kays jazzier of een meer simpele Weather Report. In ieder geval, heb je een blast hen te helpen bij het uit.


 • From the Heart - Bobby Watson
 • Het duurde bravoure voor alt saxofonist Bobby Watson vergelijken zowel uit het hart en zijn band Live & Leer de storied traditie van Art Blakey's mentorschap van jongeren hard bop talent in de Jazz Messengers - en vervolgens de vergelijking te rechtvaardigen muzikaal. Met Live & Learn als met zijn vorige band Horizon, Watson functies bruistabletten, drijvende grooves, origineel materiaal uit verschillende bandleden, en het verheugend frisson van ervaren dierenartsen (zoals hijzelf en bassist Curtis Lundy) met unheralded, maar kunnen jonge honden.

  "Wilkes BBQ" vervolgt zijn voorliefde voor mooie dingen leiden af met een pittige en arresteren nieuwe tune. Lundy draagt een hip-lifting baslijn, drummer Quincy Davis biedt de pittige-Slappy weerwoord, en vervolgens de pakkende melodie bezit neemt. Andere hoogtepunten zijn 'diepe zakken', waar pianist Harold O'Neal scheidsrechters verzengende uitwisselingen tussen Davis en trompettist Thomas Leron, dan Watson, een titel track met het soort van duurzame groove en scheur-een-hunk solo's doen denken aan klassieke Jazz Messengers Blakey's discs op Blue Note, en de dichter, "Marcus Ader," dat geeft iedereen een kans om wat stoom afblazen. Last but not least, niet slapen op geheime wapen Warren Wolf op de vibrafoon, die in tegenstelling tot Steve Nelson en andere moderne hamer mannen in die Wolf is meer percussieve dan transparant maakt. Zijn "Voor Milt" is een liefdevolle hommage aan Milt Jackson, vol met de handtekening van Jackson's eigenschappen, zoals de aanhoudende resonantie van de nota's in combinatie met snelle steelse-frasering.


 • Quintessential Lou - Louis Hayes
 • Deze veteraan drummer geserveerd met oa Horace Silver, Cannonball Adderly, en Yusef Lateef, en de ervaring leert op dit fijne schijfje. Zijn uitstekende drumwerk is in het centrum van een sterke kwintet, met betrekking tot ongebruikelijke nummers van Joe Zawinul, Sonny Rollins, JJ Johnson, en anderen. De band neemt op "Teder," met een langere sax intro door Abraham Burton, is bijzonder fraai.

  Nieuwsbrief
  Zoek tracks

  © 2010 www.galaxy21music.com